Včiraj smo zaključili še drugi termin tabora Od kamenčka do zvezd in se poslovili od otrok, ki so ob srečanju s starši navdušeno pripovedovali o svojih dogodivščinah. Vprašali smo jih, kako jim je bilo, kaj so se novega naučili, morda prvič v življenju doživeli in kaj jim je najbolj ostalo v spominu. Takole so nam povedali:

Ana, 9 let: ”Delala sem milo, prvič sem delala ptička, naredila rafaelo kroglice, pekla rogljičke. Prvič sem šla na lov na zaklad, prvič sem izdelala svoj inštrument.”

Andrej, 11 let: ”Prvič sem izdeloval milo, sešil ptička, sadil kaktus in pekel rogljičke.”

Jan, 8 let: ”Jaz sem bil prvič v življenju na taboru in bil toliko časa od doma. Naučil sem se peči rogljičke in pico.”

Nika, 8 let: ”Jaz sem prvič spala v majhnem šotoru z vrstnikom in prvič spala v spalni vreči. Naučila sem se tudi šivati ptičke.”

Niki, 8 let: ”Prvič sem sem delal pico, prvič sem šival, prvič sem spal v spalni vreči v šotoru in prvič sem pekel rogljičke, ugasnil ogenj in splezal na balo sena.”

Sofija, 8 let: ”Prvič sem delala milo, naučila sem se šivati ptičke. Nikoli prej nisem bila toliko časa od doma, na kar sem ponosna. Všeč mi je bilo, ko smo pekli rogljičke in jih potem pojedli.”

Špela J., 8 let: ”Med lovom na zaklad mi je bilo všeč,  ko smo iskali pot, kam naprej. Izvedela sem veliko novega o zeliščih in prvič sem spala v šotoru. Prvič sem tudi sadila kaktuse in izdelala domače milo s sivko.”

Špela M., 10 let: ”Prvič sem delala rafaelo kroglice, videla sem ovco, kako skoči. Učila sem se hoditi z velikimi hoduljami, izdelovala sem  ptico iz filca. Prvič sem jedla češnjevo marmelado, drnuljo in škuršo.”

Veronika, 10 let: ”Ko smo se pogovarjali o čustvih, sem lahko zaupala svoje misli ljudem, ki jih ne dobro poznam. Moj zajček je šel prvič taborit samo z mano. Videla sem, kako se pelje spat kokoši, gledala sem ovco, kako skoči. Naučila sem se delati nove šive. Poskusila sem tudi drnuljo in škuršo. Zelo mi je bilo všeč, ko so nas prišli obiskat konji.”

Veseli smo, da lahko otrokom omogočimo drugačno poletno doživetje, polno novih izkušenj. Z lepimi spomini zaključujemo letošnjo sezono taborov in vas pozdravljamo – do naslednjega poletja!