Preloader

ZA DIJAKE

Domov|ZA DIJAKE

Individualno karierno svetovanje Kaži-pot

V časih, ko se je veliko stvari prestavilo na virtualno okolje, smo se tudi mi odločili, da bomo širili svojo ponudbo preko interneta. Vsem dijakom, ki so na poti odločanja o svoji prihodnosti, ponujamo spletno karierno svetovanje z diplomiranim psihologom iz naše ekipe.

Trikratna enourna individualna srečanja preko spletnega konferenčnega programa Zoom vključujejo:

  • spoznavanje sebe preko zanimivih dejavnosti;
  • možnost aktivnega odkrivanja svojih potencialov, želja;
  • prilagojen program posameznikovim potrebam in preferencam;
  • oporo in pomoč pri odločitvah;
  • karierno svetovalno usmerjanje.

Srečanja potekajo enkrat tedensko, termine srečanj določimo po dogovoru. Svetovanje izvajamo od septembra do junija. Cena ponudbe je 60 €.

Karierni tabor Od žepnine do plače

Karierni tabor Od žepnine do plače je tridnevni tabor za srednješolce in srednješolke, ki se odločajo, kako in kje nadaljevati svojo pot izobraževanja.

Ustvarili smo ga z namenom ponujanja možnosti srednješolcem, da se s to tematiko načrtno in organizirano ukvarjajo. Izhajali smo iz lastnih izkušenj, kjer v šolskem sistemu nismo prejeli zadostne spodbude in pomoči, hkrati pa temu ni bilo namenjeno dovolj časa. Poleg tega se zavedamo, da je odločitev za študij za mnoge dijake lahko stresen, naporen in begajoč korak.

Zato je karierni tabor oblikovan tako, da se med poletnimi počitnicami udeleženci odmaknejo od vsakdanjega življenjskega ritma ter se v idilični vasici v osrčju Slovenske Istre podajo na pot spoznavanja samega sebe, svojih vrednot in želja v zvezi s študijem, kariero in prihodnostjo.

 

Preko različnih individualnih in skupinskih aktivnosti in s pomočjo svojega znanja iz pedagoške in kadrovske psihologije želimo bodočim študentom čim bolj olajšati in osvetliti pravo izbiro. Poleg strokovnega programa, vezanega na karierne odločitve, smo vključili tudi trening tistih kompetenc in veščin, ki se jih v šolah ne naučimo. Glede na želje udeležencev torej razvijamo tudi kompetence, kot so kako se učiti, spoprijemati s stresom, upravljati s časom. Ker pa se tabor odvija v času počitnic, nismo pozabili tudi na zabavni program ob večerih in dovolj časa za medsebojno druženje, ustvarjanje novih poznanstev in prijateljstev ter počitniško sproščanje.

Program tabora smo postavili v istrsko vasico Smokvica na koprskem podeželju. Udeleženci se tako umaknejo iz vsakodnevnega vrveža v mirno okolje in lažje pridejo v stik s seboj. Dnevni program poteka v Bržanovi domačiji, eni izmed najlepših slovenskih domačij, za pravo izkušnjo poletnega tabora pa prenočujemo v šotorih.

STROKOVNI PROGRAM

Izvajamo raznolik program aktivnosti, ki se nanašajo na ugotavljanje primernosti in želja posameznika pri vpisu na študij ter odločitvi za poklic. Preko vprašalnikov, samorefleksije in drugih načinov udeleženci ugotavljajo svoje karierne usmeritve, preference, iščejo razloge in argumente za posamezne odločitve. Dejavnosti tako obsegajo spoznavanje sebe, prepoznavanje pomembnejših vrednot v povezavi z delom, spoznavanje neznanih in manj znanih poklicev. Na voljo je tudi individualno karierno usmerjanje in svetovanje.

MEHKE VEŠČINE

Izvajalci tabora smo izkušeni trenerji mehkih veščin in se zavedamo pomembnosti razvoja kompetenc, ki se jih v šolah ne naučimo, v življenju pa nam pridejo še kako prav. Udeleženci lahko izbirajo med delavnicami učenja, spoprijemanja s stresom, upravljanja s časom, reševanja konfliktov …  Na ta način želimo udeležencem program čim bolj individualno prilagoditi in jih tako še dodatno opremiti za lažji prehod na študij.

ZABAVNI PROGRAM IN PROSTI ČAS

Ker pa se tabor odvija v času počitnic, nismo pozabili tudi na zabavni program ob večerih. Dijaki imajo dovolj časa za medsebojno druženje, ustvarjanje novih poznanstev in prijateljstev ter počitniško lenarjenje ob ognju pod zvezdami. V mirni vasici k oddihu pripomore čudovita narava, ne manjkajo pa niti zvoki kitare in ukulele.

Na povpraševanje in dodatna vprašanja z veseljem odgovorimo.