Preloader

ZA OTROKE

Domov|ZA OTROKE

Otroški tabor Od kamenčka do zvezd

Poletni tabor Od kamenčka do zvezd je namenjen otrokom, starim od 7 do 12 let. Varstvo in aktivnosti izvajamo študentki razrednega pouka, študentki in študent druge stopnje psihologije in študent socialnega dela.

Namen tabora je pritegniti otroke v naravo in organizirati druženje ob raznovrstnih vsebinah, kot so gibalne aktivnosti (športne igre, pohodi, iskanje zaklada), sodelovalne dejavnosti (interakcijske igre, priprava tabornega ognja, pomoč v kuhinji), umirjene aktivnosti (poslušanje pravljic in zgodb, družabne igre, petje ob instrumentih) in ustvarjalne delavnice (izdelava izdelkov iz kamenčkov, vrvic, naravnih materialov, …) – torej jim omogočiti kvalitetno preživljanje prostega časa.

Tabor se odvija ob Bržanovi domačiji v vasi Smokvica. Otroci spoznavajo istrsko kulturno dediščino in naravne danosti okolja. Otroci so nastanjeni v šotorih na travniku ob »vaškem placu«, v Bržanovi domačiji pa se odvijajo raznovrstne dejavnosti.

Temeljni namen projekta je spodbujati pozitiven odnos do sebe in življenja nasploh.

Pomembnejši cilji tabora so razvijati socialne veščine za sodelovanje v skupini, spodbujati čut za naravo in skrb zanjo, krepiti motorične sposobnosti otrok, razvijati skrb zase in samostojnost ter omogočiti otrokom kvalitetno preživet počitniški čas.

 

Okvirni program

DOPOLDANSKE AKTIVNOSTI

– iskanje zaklada

– krajši pohodi

– igre brez meja

– ustvarjalne delavnice

– socialne interakcijske igre

POPOLDANSKE AKTIVNOSTI

– vodne igre

– igre z žogo

– družabne igre

– športne igre (badminton , balinčki, …)

– ustvarjanje v kuhinji

VEČERNE AKTIVNOSTI

– spoznavni večer in druženje ob ognju

– opazovanje neba in preučevanje zvezd 

– kino pod zvezdami

– družabne igre

– pravljice

– petje ob spremljavi kitare