Preloader

ZA ŠTUDENTE

Domov|ZA ŠTUDENTE

Delavnice mehkih veščin

V študentskem obdobju se srečujemo z raznimi izzivi, veliko je takih, ki zahtevajo še nekaj več kot samo pridno učenje za knjigami. Vsi smo že morali predstaviti seminarsko nalogo pred razredom – potrebujemo veščino javnega nastopanja. V skupini, s katero delamo, lahko pride do konflikta – tu nam koristi veščina konstruktivnega reševanja konfliktov. Pride izpitno obdobje in ne vemo, kako si organizirati čas, da bomo vse predelali – koristno bi bilo biti vešč upravljanja s časom.

Pri tem vam lahko pomagamo mi, z našimi delavnicami mehkih veščin!

Delavnice mehkih veščin so neformalna oblika izobraževanja, prilagojena učenju odraslih. Vsaka delavnica vključuje motivacijske, informativne in izkustvene vsebine, ki vodijo do celovite obravnave določene snovi, kar omogoča učenje novih veščin. Cilj delavnic je predvsem prenos veščin v vsakdanje življenje s pomočjo tehnik, ki jih spoznamo in urimo na delavnicah.

Trajanje in vsebina vsake delavnice sta prilagojeni vsakemu naročniku posebej – tako kot je vsak posameznik edinstven, je tudi vsaka skupina zato se temu vedno prilagodimo, da lahko udeleženci odnesejo največ od izobraževanja.

Ponujamo naslednje teme delavnic:

  • reševanje konfliktov,
  • javno nastopanje,
  • podajanje kritike,
  • vzpostavitev prvega stika,
  • upravljanje s časom.

 

Delavnice soočanja s stresom

Stres je naš vsakodnevni sopotnik in sam po sebi ni slab – telo nas pripravlja na prihajajoče izzive! Toda prepogosto je naš odziv neprilagojen na dejansko situacijo, s katero se soočamo, poleg tega se stalno pojavljajo novi izzivi, kar nas lahko izčrpa.

Zato se je potrebno (znati) sprostiti in spopasti s stresom, da se bolje počutimo in bolje spopadamo z obremenitvami. 

V psihologiji poznamo veliko tehnik, s katerimi si lahko pomagamo. Zato ji vedno vključujemo, ob tem pa opremimo še s teoretično razlago, da razumete, kaj se dogaja v vas in zakaj.

Delavnice soočanja s stresom izvajamo tudi preko spleta, da se lahko poglobljeno sprostite kar v udobju lastnega doma.

Hipnoterapija

Hipnotično stanje se v okviru medicinske hipnoze uporablja kot terapevtska tehnika, s katero lahko s pomočjo spremenjenega stanja zavesti z usmerjeno pozornostjo, povečano sugestibilnostjo in zmanjšano zunanjo zavestjo hitreje in učinkoviteje dosežemo spremembe, ki si jih želimo. Uporabljamo jo lahko pri različnih anksioznih stanjih, pretirani tesnobi, fobijah in še marsičem.

V naši Empatiko ekipi imamo hipnoterapevtko Karin Šket, ki je svoja izobraževanja opravila v Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja.

Kontaktirajte nas, če želite uro individualiziranega poglobljenega sproščanja, po želji pa lahko skupinsko hipnozo izvedemo tudi v sklopu delavnice soočanja s stresom.

Na povpraševanje in dodatna vprašanja z veseljem odgovorimo.