Preloader

ZA ODRASLE

Domov|ZA ODRASLE

Delavnice soočanja s stresom

Stres je naš vsakodnevni sopotnik in sam po sebi ni slab – telo nas pripravlja na prihajajoče izzive! Toda prepogosto je naš odziv neprilagojen na dejansko situacijo, s katero se soočamo, poleg tega se stalno pojavljajo novi izzivi, kar nas lahko izčrpa.

Zato se je potrebno (znati) sprostiti in spopasti s stresom, da se bolje počutimo in bolje spopadamo z obremenitvami. 

V psihologiji poznamo veliko tehnik, s katerimi si lahko pomagamo. Zato jih vedno vključujemo, ob  tem pa opremimo s teoretično razlago, da razumete, kaj se dogaja v vas in zakaj.

Delavnice soočanja s stresom izvajamo tudi preko spleta, da se lahko poglobljeno sprostite kar v udobju lastnega doma.

Delavnice mehkih veščin

Poznate občutek, ko vam je dodeljena določena odgovorna naloga in točno veste, kaj narediti, toda niste prepričani, kako to izpeljati? Kako dobro izpeljati javni nastop? Kako vzpostaviti prvi stik? Kako podati in sprejeti kritiko na konstruktiven način? Kako rešiti konflikt? Kako izvesti krajše izobraževanje? Kako upravljati s časom, da bo vse to postorjeno v roku?

Vse te dileme nagovorimo v obliki delavnic, kjer kot trenerji mehkih veščin z vami delimo teoretično znanje in vas spremljamo pri urjenju želenih spretnosti.

Delavnice mehkih veščin so neformalna oblika izobraževanja, prilagojena učenju odraslih. Vsaka delavnica vključuje motivacijske, informativne in izkustvene vsebine, ki vodijo do celovite obravnave določene snovi, kar omogoča učenje novih veščin. Cilj delavnic je predvsem prenos veščin v vsakdanje življenje s pomočjo tehnik, ki jih spoznamo in urimo na delavnicah

Ponujamo naslednje teme delavnic:

  • reševanje konfliktov,
  • javno nastopanje,
  • podajanje kritike,
  • vzpostavitev prvega stika,
  • upravljanje s časom.

V skladu z dogovorom ponujamo tudi druge teme delavnic.
Vse delavnice lahko prilagodimo za izvedbo preko spleta.

Hipnoterapija

Hipnotično stanje se v okviru medicinske hipnoze uporablja kot terapevtska tehnika, s katero lahko s pomočjo spremenjenega stanja zavesti z usmerjeno pozornostjo, povečano sugestibilnostjo in zmanjšano zunanjo zavestjo hitreje in učinkoviteje dosežemo spremembe, ki si jih želimo. Uporabljamo jo lahko pri različnih anksioznih stanjih, pretirani tesnobi, fobijah in še marsičem.

V naši Empatiko ekipi imamo hipnoterapevtko Karin Šket, ki je svoja izobraževanja opravila v Društvu za medicinsko hipnozo Slovenije pod vodstvom prof. dr. Marjana Pajntarja.

Kontaktirajte nas, če želite uro individualiziranega poglobljenega sproščanja, po želji pa lahko skupinsko hipnozo izvedemo tudi v sklopu delavnice soočanja s stresom.

Na povpraševanje in dodatna vprašanja z veseljem odgovorimo.