Premik praktično vseh dejavnosti zavoda na splet je za nas prinesel nekaj slabosti, a tudi nekaj prednosti. Res je, da člani nimamo več tedenskih sestankov v živo in se zato redkeje družimo po sestanku in res je, da vsi že komaj čakamo, da se vidimo v živo. Ampak trudimo se gledati pozitivno in iskati dobro v tej situaciji: ena prednost je, da smo preko spleta bolj povezani, ne glede na fizično lokacijo. Zaradi tega nam je uspelo, da smo skupaj sklicali člane Zveze ŠKIS, projekta Kako si?, skupine Psihomoč in projekta V odsevu ter organizirali enomesečni dobrodelni dogodek, s katerim želimo pomagati slovenskim otrokom, ki so v socialni stiski.

Misija Empatičnega decembra je združiti različne študentske organizacije, ki se ukvarjajo s področjem ozaveščanja o duševnem zdravju ali izvajanja različnih delavnic in dogodkov za izboljšanje psihološkega blagostanja in skupaj ustvariti projekt, s katerim v decembru širimo dobrodelnost in zbiramo donacije za otroke v Sloveniji preko organizacije Botrstvo. Ravno iz tega izhaja naš slogan projekta: Skrb zase, zate, za družbo!
Ideja projekta je torej otrokom v socialni stiski zagotoviti nekaj sredstev za lažji jutri. To želimo doseči tako, da združimo naše znanje in veščine ter vam podarimo štiri zanimive dogodke.

Več o akciji si lahko preberete na facebook dogodku Empatični december.

Donacije že zbiramo in jih bomo do 23. decembra. Pomagate lahko tako, da darujete preko povezave ali preko SMS sporočila z besedo PRIJATELJ ali PRIJATELJ 5.

  • POVEZAVA DO DONACIJ
  • Z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ na številko 1919 in prispevate 1 evro. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.
  • Z SMS sporočilom s ključno besedo PRIJATELJ5 na številko 1919 in prispevate 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, T-2 in Telemacha.

Empatični december poteka v sklopu Zavoda Empatiko v sodelovanju s skupino Psihomoč, projektom V odsevu, projektom Kako si? in Zvezo ŠKIS.