Svoj prvi letošnji tabor Junaki Istre smo uspešno zaključili!

Ker je bila osrednja tema junaštvo, smo tekom tabornih dni ugotavljali, kaj sploh je junaštvo, kaj pomeni biti junak in kdo vse je lahko junak. Skupno smo dognali, da smo pravzaprav vsi junaki s svojimi talenti, sposobnostmi in vedenjem. Pobliže smo tudi spoznali kar nekaj različnih junakov. Svoje delo so nam predstavili gasilci, lokostrelka Teja, z Giannijem smo celo spekli pravo pravcato neapeljsko pico! Na obisk pa smo se odpravili do čebelarja Renata in kmeta Graciana.

In kaj pravijo o taboru naši mali junaki ­– otroci?

Najbolj so jim ostala v spominu prav ta srečanja z različnimi gosti. Uživali so v vodnih igrah, ki jih je pospremilo špricanje vode iz gasilskega vozila, na lovu na zaklad s starim modrim Bržanom, tabornem ognju in pečenju penic, v delavnici o čutilih, kjer so preko voha, tipa in okusa slepo prepoznavali različne predmete in hrano.

Janu in Tomažu je bilo najbolj všeč med prostim časom, saj sta lahko skakala na trampolinu. Blaž je na delavnici o hvaležnosti ugotovil, da je najbolj hvaležen za to, da je lahko igral košarko, Noemi pa je pri tem uživala v vlogi sodnice. Lani so bile najboljše ustvarjalne delavnice, skupaj z Gajo, Lio in Tjašo so uspele izdelati čudovite origamije, prstne lutke in panjske končnice. Kuharske delavnice, slikanje na deščice in ustvarjanje na sploh je bilo v veselje tudi Sari. Larsu se je vtisnil v spomin filmski večer ob kokicah, Maja je še raje poslušala pravljice. Arne je bil zelo ponosen na svoje drugo mesto pri lokostrelstvu, Lucian pa je bil hvaležen še za obisk kmetije in čebelarja.

Tudi organizatorji smo hvaležni za otroke in da je bil otrokom tabor Junaki Istre zelo všeč. Že danes pa smo začeli s tabori Od kamenčka do zvezd, zato nas spremljajte na našem Instagramu in Facebooku!

”Sprejmi zdaj svoj talent
in z njim delaj!

Delaj za boljši svet,
ne oklevaj!

Zaljubi se v ta planet,
spremenil boš sebe, spremenil boš svet!”

 

Tabor je bil financiran s strani participativnega proračuna Mestne občine Koper. Hvaležni smo tudi Petri Matos, ki nas je predlagala za izvajalce otroškega tabora!