V petek smo uspešno zaključili s prvim terminom tabora Od kamenčka do zvezd, danes pa že začenjamo z drugim terminom.

Zanimalo nas je, kako so se imeli otroci na prvem terminu, zato smo zbrali mnenja in izjave otrok.

Kaj pravijo udeleženci?

Pravijo, da je bil tabor zabaven in poučen, precej so izvedeli o Smokvici, učili so se iz eksperimentov. Pri ustvarjalnih delavnicah so ustvarili risanko, kar jim je bilo zanimivo. Všeč so jim bili tudi praktični izdelki, ki so jih izdelali (npr. porisali svoj dežnik, ustvarili vazo…), pravijo, da so se veliko naučili ob tem.  Na psiholoških delavnicah so se naučili kaj pomeni biti sočuten in kaj pomeni biti hvaležen. Všeč jim je bilo, da smo se pogovarjali o raznih temah in pomirjali skupaj – še posebej so uživali v vodeni vaji občutenja hvaležnosti. Zelo zanimiva jim je bila tudi delavnica na temo čutil.

Večeri na taboru (ogenj, hiška, film) so jim bili zelo, zelo všeč, peka hrenovk in kuhanje mineštre ob gozdni hiški so imeli prav poseben čar. Hrana je bila zelo dobra, kuhanje animatorjev jim je zelo ustrezalo – samo nad eno večerjo niso bili navdušeni. Na kuharskih delavnicah so se naučili veliko novega in potem tudi uživali v dobrotah, ki so jih ustvarili. Žal se ni uspel vsak preizkusiti v vsakem delu priprave recepta, so pa izvedeli za nove recepte.

V prostem času so uživali na trampolinu, v igranju košarke, pletenju zapestnic in igranju družabnih iger. V šotorih je bilo spanje (dovolj) udobno, prva noč pa je bila bolj v izziv, saj so imeli nekateri težave zaspati. Velike igre so bile zelo všeč mlajšim, saj so jih povezale in so bile v ravno pravi izziv. Plesna delavnica je bila dobra, a ravno po veliki igri, ko so bili otroci že utrujeni, kar bomo spremenili na drugem terminu. Otroci so se na delavnici naučili novih gibov, kar jim je bilo všeč.  V družbi prijateljev so se otroci na taboru počutili zelo dobro.

Vsekakor je bila to bogata izkušnja, tako za otroke kot za animatorje. Včeraj, v soboto, smo imeli dan pavze, danes pa gremo novim izzivom na proti.