V petek smo zaključili še z drugim terminom tabora Od kamenčka do zvezd in s tem otroške tabore v Smokvici za to poletje. Animatorji in Bržanova domačija se bomo spočili in ohranili lepe spomine na pretekle tri tedne.

Tudi na tem terminu smo opravili refleksijo, na kateri so nam otroci zaupali, kako so se imeli.

Kaj pravijo otroci?

Tabor je bil poučen – nekateri so izvedeli, da je sonce zvezda, kako se peče pica, raziskovali so zakone fizike preko eksperimentov. Doživeli nove izkušnje – prvič so jedli pečene penice in hrenovke nad ognjem. Ustvarjalne delavnice so jim bile všeč, likovna delavnica se jim je zdela malce zahtevna a jim je bila v izziv. Pri psiholoških delavnicah so se radi pogovarjali o filmu, z veseljem krepili hvaležnost in uživali v raziskovanju sveta čutil. Večeri na taboru so jim bili zelo všeč, prepevali so ob ognju, se lovili po travniku, gledali film in poslušali pravljice. Na kuharskih delavnicah jim je bilo všeč, da so se naučili peči piškote, ruske kape in rogljičke. Najljubši jim je bil prosti čas, ker so lahko delali, kar so želeli, skakali so na trampolinu, barvali pobarvanke, pletli zapestnice in še marsikaj.

V šotoru so dobro spali, razen šotora, kjer se jim je praznil turbomaximus. Bujenje z glasbo jim je ustrezalo. Na velikih igrah so iskali zaklad, skrite kotičke Smokvice in skrite animatorje, pri čemer so se zelo zabavali. Pri plesni delavnici so se punce imele zelo lepo. V skupini jim je bilo zelo lepo.

Skupina Empatika smo hvaležni za lepe tri tedne polnega programa, za vse nove izkušnje, čudovite otroke in odlično ekipo, s katero smo premagali vse izzive.

Hvaležni smo tudi Zavarovalnici Sava, za pomoč pri izvedbi taborov.